CONTACTLENS » DAG&NACHT »
SLAPEN MET LENZEN KAN
  • ZONDER LENS ZIE JE 'S MORGENS HEEL WAZIG TENZIJ JE DAG & NACHTLENZEN DRAAGT

  • DAG- EN NACHTLENZEN: HANDIG BIJ SIESTA

  • DAG- EN NACHTLENZEN: OOK ALS JE MET TWEE SLAAPT

  • OF MET 3

MAANDLENZEN   VOOR DAG EN NACHT

 
Marktonderzoek, uitgevoerd in verschillende landen toont dat het procent lensdragers, geïnteresseerd in dag en nacht dragen groot is: 54% in Duitsland, 70% in de V.S. TOT 1999 was dit niet mogelijk op een veilige manier. Er was vooral een probleem met het ZUURSTOFAANBOD aan het HOORNVLIES (=het voorste deel van het oog). Dit vlies haalt inderdaad zijn zuurstof uit de lucht en de lens maakt een belemmering uit. Voor het menselijk oog werd de minimum zuurstof doorgankelijkheid (technisch "Dk/L") gezet op 35 voor het open oog (dwz: lens dragen over dag) en 125 voor het gesloten oog (dwz: slapen met lenzen). 
Vroeger hadden we alleen zeer dunne lenzen of lenzen met een zeer hoog water gehalte, die ergens in de buurt kwamen van die eis. Echt veilig waren ze echter niet. Bovendien waren ze erg broos en moeilijk te dragen bij droge ogen (door het hoge watergehalte, zogen ze het water van het oog op en werden de ogen nog droger). Daarom ging de lensaanpassers in het verleden slechts met tegenzin over tot dag & nacht lenzen!   Sinds 1999, hebben we uit eindelijk lenzen die vlot de norm halen !   De ultieme lens is hierbij de AIR OPTIX NIGHT & DAY, met een DK/l van 175 !!

 

 

VOORDELEN VAN DAG & NACHTLENZEN

  1.   HOOG ZUURSTOF-AANBOD . Dit resulteert in minder roodheid  en irritatie 
  2. LAAG WATERGEHALTE : de lens is minder broos en je krijgt minder droogte-gevoel  : de lens zuigt geen water meer uit het oog
  3. GEEN ONDERHOUDSPRODUCTEN dit betekent minder tijdverlies. Bovendien:   Omdat je geen ontsmettende bewaarproducten meer moet gebruiken, heb je geen last meer van chemisch geïnduceerde irritatie  ! Ook productallergie hoort tot het verleden !
  4. GOEDE OPPERVALKTE EIGENSCHAPPEN  de lens blijft goed bevochtigbaar is. Dit draagt bij tot het lenscomfort en een constante helderheid. Ook afzettingen maken weinig kans, in tegenstelling tot de andere dag - en nachtlenzen, die tot nu toe beschikbaar worden. 
  5. MEER VRIJHEID  Dag en nacht lenzen dragen, doet je vergeten dat je eigenlijk een bril moet dragen. Het betekent de totale vrijheid ! Het is een goed alternatief voor mensen, die de definitieve stap van laserbehandeling nog niet aandurven of nog niet kunnen zetten !

KAN IEDEREEN DEZE LENZEN VERDRAGEN ?


Het moet en kan INDIVIDUEEL GEPROBEERD WORDEN. Best leer je eerst de standaard lenzen (meestal maandlenzen) manipuleren. Als je dat eenmaal goed kunt (na 6 maanden minimaal), kan je de dag- en nachtlens proberen, met volgende restricties:

De drager dient elke morgen zelf de ogen te CONTROLEREN (ogen moeten er goed uitzien, en goed aanvoelen en je moet bovendien goed kunnen zien).

De drager moet onmiddellijk  DE LENS UITNEMEN bij problemen (roodheid / etter / irritatie / toegenomen lichtgevoeligheid / wazig zicht ). Contacteer ons als de problemen blijven. In ieder geval: slaap nooit met een lens die niet comfortabel zit!

BIJ BEGINNENDE DRAGERS Na 2 weken moet de passing van de lens BEOORDEELDBEIRH  worden. Ook moet de lens uitgenomen worden om het oog zelf beter te kunnen evalueren aan de hand van de microscoop. Het draagschema zal dan bepaald worden aan de hand van de resultaten (tot 30 nachten permanent dragen is mogelijk).

Gebruik een ZWEMBRILLETJE bij zwemmen!

Voelt de lens te los aan, kan ook een KROMMERE MAAT geprobeerd worden !


 De lens dient absoluut MAANDELIJKS te worden VERVANGEN, waarbij de drager een nacht zonder lenzen 
 moet slapen. Zondig nooit tegen deze regel! Anders krijg je vroeg of laat oogproblemen !

EEN DAG  & NACHTLENS KAN JE OOK ALLEEN OVER DAG DRAGEN - JE ZULT NOG MEER COMFORT ERVAREN