PERMANENTE EYE-LINER
WAT ?
Dit is permanente make up van de mond en de ogen.
Met een speciale stift worden PIGMENTEN IN DE OPPERHUID aangebracht. Zo hebben uw ogen dag en nacht een lijntje, wat uw natuurlijke schoonheid accentueert. Voor feestelijke gelegenheden kunt u de make-up nog wat accentueren !
ERVARING ?
In Azië zetten ze reeds eeuwen met naaldjes, bevestigd aan een bamboestok, stipjes in de huid. Vanaf 87 werd deze techniek meer gesofistikeerd (vibrerende naald, die de kleurstof beter verdeelt / meerpuntige naalden / crème-achtige pigmenten, die langer ter plaatste blijven dan de vroegere pigmenten, die op een waterige basis waren), en vanaf dan vrij veel toegepast, vooral in Duitsland. Deze techniek wordt sinds 92 vrij courant in België toegepast.
PERMANENT ?
In tegenstelling tot tatoeage, die in de onderhuid ("lederhuid") wordt aangebracht, worden de eyelinerpigmenten in de opperhuid aangebracht. Omdat die opperhuid constant regenereert, vervaagt de permanente make-up en moet die na 2 a 5 jaar hernieuwd worden.
WIE ?
CONTACTLENSDRAGERS bevuilen hun lenzen niet. ALLERGISCHE PERSONEN, die geen traditionele make-up verdragen, verdragen de permanente make-up wel zeer goed. ZWETEN (o.a bij sport) of TRANEN laten uw make-up niet meer uitlopen. BRILDRAGERS hebben geregeld moeilijkheden bij het zich maquilleren. DRUKKE VROUWEN winnen 's morgens een aantal minuten, omdat ze hun morgen make-up drastisch kunnen verminderen (zeker als ze dagelijks een eyeliner gebruiken).
Zelfs MANNEN waarderen een permanente eyeliner voor zichzelf.
Mensen met ECZEMA EN BLOEDSTOLLINGSSTOORNISSEN worden veiligheidshalve niet behandeld.
KLEURKEUZE
We maken onderscheid tussen onderste en bovenste eyeliner:
BOVENAAN
-bij blonde types: donkerbruine kleur + 1 druppel geel
-bij donkerblond: donkerbruine kleur + 1 a 2 druppels zwart
-bij donkere types: zwarte kleur + 2 druppels donkerbruin
ONDERAAN
We mengen de kleuren onder elkaar, zodat we de kleur van de iris bekomen. We houden
ook wel rekening met uw gewoontes, om al of niet donkerder make-up te plaatsen.
OPMERKING
Bij permanente eyeliner wordt nooit zuiver zwart gebruikt, omdat zwart op langere termijn blauw verkleurd, wat niet mooi is.
Ronde ogen kunnen we proberen de ideale amandelvorm te geven, door verder dan de buitenste ooghoek te pigmenteren en door af te wijken van de bovenste rand naar boven toe op het buitenste uiteinde. Dit geeft een zekere "lifting" van de ogen !
HOE VERLOOPT ALLES ?
U krijgt een 1/2 h voordien pijnstillende medicatie (die ook gebruikt wordt voor en na echte operaties), wat de last van de ingreep belangrijk vermindert. In overleg met u, worden de kleuren, die gebruikt gaan worden, gekozen (de aangewende kleurpigmenten, worden gekozen op basis van uw kleurtype). Wij tonen u eerst het effect van het kleur op de huid, voordat de pigmenten effectief in de huid aangebracht worden.
Eerst wordt de te behandelen huidstreek goed ontsmet. Voor het aanbrengen van de pigmenten in de huid, wordt, per patiënt, steeds een nieuwe naald gebruikt (om geen hepatitis of AIDS over te dragen!) . Om de kleurinbreng homogeen en vlak te laten verlopen, moeten VEELVULDIGE PRIKJES uitgevoerd worden en dit gebeurd in de wimperrij. De behandeling van het onderste en bovenste ooglid aan beide zijden, duurt ongeveer 1H.
Nadien wordt een OOGZALF, op basis van antibiotica aangebracht om zwelling en besmetting te vermijden. Ook IJSBLOKJES in een plastic zakje kunnen helpen om de zwelling van de eerste dag te voorkomen. Die moet u thuis ook nog enkele dagen aanbrengen 's avonds. U ervaart enkele dagen wat branderigheid en is er wat KORSTVORMING. Krab de korstjes zeker niet af ! Gebruik de eerste dag ook geen water, om de oogleden schoon te maken omdat dit de pigmenten kan wegspoelen.
Alle prikkelende omstandigheden worden best vermeden de eerste 14 DAGEN: zwemmen / sauna en stoomdouche / zonnebaden en zonnebank. Na 14 dagen is de huid genezen en zult u ervaren dat de pigmenten iets minder donker uitvallen dan eerste dag. Pas NA 3 WEKEN wordt een tweede sessie gepland.
De hele procedure duurt ongeveer EEN KLEIN UUR. Wij pigmenteren bewust eerder te licht en te smal, dan te donker en te breed. Bij EEN TWEEDE ZITTING, die steeds voorzien is, kan dan een uitbreiding gebeuren en kunnen wij rekening houden met uw opmerkingen. Eventueel kan ook nog een derde of een vierde sessie nodig zijn.
Indien de pigmentatie te breed zou uitvallen, is het geruststellend te weten, dat die pigmentatie op termijn toch zal AFNEMEN. Indien de resultaten helemaal zouden tegenvallen, kunnen de pigmenten ook weer VERWIJDERD WORDEN,
met speciale technieken. Dit wordt echter uiterst zelden gevraagd.
UITBREIDING
Ook LIPCONTOUREN kunnen versterkt en bijgewerkt worden (bij te kleinen of te grote lip of bij onevenwichtige lippen). Vrouwen met DUNNE WENKBRAUWEN kunnen een accentuering en een bijkomende modellering krijgen: